Wśród 325 przepisów kuchni indyjskiej znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mongolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania Balti dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.
Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych.
Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
- Bogato ilustrowany poradnik zawierający nieskomplikowane i oryginalne przepisy na przepyszne indyjskie potrawy
- Propozycje na każdą okazję - od lekkich, kruchych przystawek po mięsne dania główne; od kuchni wegetariańskiej po przysmaki z owoców morza; ponadto przepisy na pikle, chleby i wyśmienite desery
- Ponad 1800 barwnych fotografii, które krok po kroku prezentują sposób przyrządzania potraw
Opis pochodzi ze strony Wydawcy
Sponsorem nagrody jest wydawnictwo Publicat
Więcej o Konkursowie 13 znajdziecie TUTAJ
Indiańska, czy indyjska nieważne. Każda kuchnie jest dla mnie :) A tak poważnie to chętnie bym sprawdził, czy w Polsce da się zrobić coś naprawdę indyjskiego :)
OdpowiedzUsuńKocham Indie ale w kuchni jestem ostatnim beztalenciem, dlatego u mnie książka by się zmarnowała...
OdpowiedzUsuńMUSZĘ to mieć!!! Ubóstwiam kuchnię indyjską i mogę cały dzień przy garach stać, żeby jakieś alu kofta na przykład zrobić, czy inne tam supersmaczne potrawy. W konkursie udziału nie biorę, bo nie mam czasu na wymyślanie, ale dzięki za 'cynk' jeśli chodzi o wydawnictwo, bo już się na książkę napaliłam:)
OdpowiedzUsuńOstatnio "lubuję się" w książkach kucharskich, jednak kuchnię indyjską sobie odpuszczę.
OdpowiedzUsuńKocham książki kucharskie. Nie tylko lubię wykorzystywać zawarte w nich przepisy, ale też czytać i oglądać przepiękne zdjęcie. Ta książka jest idealnym prezentem (dla mnie oczywiście)
OdpowiedzUsuńBardzo bym chciała tą książkę uwielbiam gotować:D Ps. biorę udział w konkursie.
OdpowiedzUsuń